Tratamentele naturiste - Cazuri Tratate

Datorită duratei relative a tratamentelor naturiste, succesul acestora se bazează pe încrederea acordată de pacient şi respectarea prescripţiilor medicului naturist.

Tratament hepatita virală tip C

1.Anamneza: Pacient in varsta de 69 de ani, se prezintă la medicul specialist, in urma cu 2 ani, pentru dureri in hipocondrul drept, astenie fizica si psihica, anorexie si greaţă. In urma examenului clinic si a investigatiilor de laborator este diagnosticat cu hepatita cronica virala C. Testul initial PCR indica o incarcatura virala de 11408000 UI/ml. Refuza tratamentul alocat si solicita tratament alternativ.

Tratament ulcer varicos de gambă

1.Anamneza: Pacient de sex masculin, in varsta de 56 ani, diagnosticat cu boala varicoasa membru inferior drept in urma cu 5 ani. Cu doua luni inainte de prezentarea la cabinet efectueaza cura chirurgicala a varicelor (crosectomie, safenoctemie interna partiala, excizia pachetelor varicoase prin incizii etajate). Ulterior interventiei chirurgicale, datorita ischemiei locale, apar leziuni ulceroase suprainfectate. I se administreaza tratament local si general, fara rezultate benefice.

Tratament sindrom vestibular periferic

1.Anamneza: Pacienta in vârstă de 60 de ani diagnosticata cu polidiscopatie, HDL operată, sindrom vestibular periferic, se internează pentru vertij cu caracter rotator poziţional însoţit de vărsături incoercibile, transpiraţii profuze, fatigabilitate, cefalee fronto-occipitală, tahicardie, tulburări de echilibru şi agitaţie psihomotorie.Aceste semne şi simptome erau precedate de contracţii tonice dureroase ale musculaturii cefei.